Helvecija

Izvor: Helvecija

Ako ste ljubitelj vina i gastronomije, Helvecija je pravo mesto za vas. Ovde možete probati različite vrste vina, uključujući i ona iz vinarije Drašković, kao i druge vrhunske sorte iz Srbije i sveta. U restoranu 1880, koji je deo Helvecije, možete uživati u kulinarskoj oazi gde se pažnja posvećuje širenju vinske kulture i kombinovanju moderne kuhinje sa tradicijom ovih prostora. Jela se pripremaju sa namirnicama od malih poljoprivrednih proizvođača, uz dodatak sveže ubranih začina, ulja od koštica grožđa i vina iz vinarije. U vinskom salonu, posetioci mogu uživati u degustacijama vina i upoznavanju sa bogatom istorijom vinarstva vršačkog regiona. Helvecija je idealno mesto za odmor, zabavu i uživanje.

Reč je o jednoj od najstarijih i najznačajnijih zgrada u Vršcu. Nastala je u 18. veku kao hotel i kafana, a kasnije postaje i kulturni centar grada. U Helveciji su odsedali mnogi poznati putnici, umetnici i političari, kao što su Josif Pančić, Jovan Sterija Popović, Dositej Obradović, Karađorđe i drugi.

O Helveciji se ne može govoriti, a da ne istaknemo spoj tradicije i modernog pristupa koji ovaj objekat nudi svojim posetiocima. Nije reč samo o mestu na kome možete uživati u vrhunskim vinima i gastronomskim specijalitetima, već i prostoru gde se istorija i kultura regije prepliću na svakom koraku.

Uz degustaciju vina vinarije Drašković i drugih vrhunskih sorti iz Srbije i sveta, posetioci mogu da se upuste u istraživanje bogate istorije vinarstva i da se upoznaju sa procesom proizvodnje vina koji je karakterističan za vršačko vinogorje. Osim toga, restoranski prostori nude različite ambijente, od vinskog salona, preko glavnog restorana, do Barique restorana u podrumu, svaki sa svojom jedinstvenom atmosferom i ponudom.

Ugođaj će obogatiti i sadržaji kao što su vinski spa centar, luksuzni apartmani i različiti restoranski prostori, nudeći bogatstvo doživljaja i sećanja koja će ostati urezana u pamćenju svakog posetioca.

Ukoliko ste ljubitelj dobrog provoda i vrhunskih događaja u prelepom ambijentu, Helvecija je pravo mesto za vas, jer skoro svakog vikenda pruža svojim gostima nezaboravne zabave kao što su žive svirke, akustične večeri, ali i mini-predstave.
O ovim događajima možete se informistati na njihovim društvenim mrežama, ali i direktnim kontaktom.

Ako želite da rezervišete mesto u Helveciji, možete da pozovete na broj +381 (0)13 2190 601 ili +381 (0)63 545 125 (broj restorana). Helvecija se nalaza na adresi Dimitrija Tucovića 99 u Vršcu i lako ćete je pronaći zahvaljujući velelepnom zdanju kraj puta koje ne može promaći pogledu ni jednog prolaznka.

Sa svojom autentičnošću, šarmom i jedinstvenom ponudom, Helvecija nastavlja biti dragulj Vršca, te privlači posetioce iz celog sveta koji žele da otkriju čari ovog jedinstvenog mesta. Kvalitetan ugođaj je zagarantovan i vaša poseta Vršcu će dobiti još jedno sećanje zbog koga ćete se vraćati kod nas.

Rezervišite ovde

U najkraćem roku ćemo vam javiti raspoloživost i potvrditi rezervaciju ukoliko je odabrani termin dostupan