Vršački breg

Izvor: Dusan Cubrilo

Vršački breg, sa svojim zapanjujućim pejzažima i bogatom istorijom, predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje prirode i raznih avantura u prirodi. Ovaj predivni kutak Srbije nudi ne samo vizuelne čarolije, već i mir i tišinu koja će vas odmoriti od svakodnevnog stresa. Pozivamo vas da otkrijete sve čari jedinstvenog prirodnog bisera u srcu Vojvodine!

Ovaj planinski masiv, koji je nekada bio ostrvo u Panonskoj niziji, danas predstavlja dom različitim retkim i ugroženim vrstama, pružajući posetiocima jedinstven uvid u bogatstvo i raznolikost lokalnog eko sistema. Sa strmim severnim stranama i mirisnim šumovitim pejzažima, Vršački breg nudi ne samo prelepe prizore, već i uzbudljive avanture za sve posetioce. Svaki korak kroz ovu prirodnu lepotu okrepljuje i popravlja vaše raspoloženje.

Njegova bogata flora i fauna, kao i prelepi prirodni pejzaži, pružaju nezaboravne prizore i iskustva koja će vas oduševiti. Svaka šetnja ovim krajem je nova avantura koja vam otkriva nove skrivene čarolije prirode.

Osim što je utočište različitim biljnim i životinjskim vrstama, Vršački breg nudi i brojne aktivnosti za posetioce. Bilo da ste ljubitelj pešačenja, biciklizma ili jednostavno želite da uživate u prirodi, ovaj planinski masiv pruža različite mogućnosti za rekreaciju i opuštanje. Očekuju vas Planinarski dom i odmaralište Crveni Krst sa bogatim izborom jela i pića koja vam mogu predstavljati predah od obliaska brega, a tu je i Klub ekstremnih sportova “Izazov” koji pored osveženja i jela može biti i prilika da se oprobate u nekoj od neuobičajenih sportskih aktivnosti.

Vršački breg se nalazi u blizini grada Vršca i pristupačan je za sve posetioce koji žele da istraže njegove prirodne lepote i uživaju u atrakcijama koje nudi. Sa različitim mogućnostima za istraživanje i rekreaciju, ovaj planinski masiv je idealna destinacija za sve one koji traže beg iz svakodnevnog života i žele da se povežu sa prirodom. Uz sve to, savršeno će se uklopiti sa vašom posetom Vila Kuli!

Takođe, Vršački breg je poznat po svojim vinogradima i vinskim podrumima, koji su deo bogate tradicije ovog kraja. Ova oblast je poznata po proizvodnji kvalitetnih vina, a vinogradi se protežu na površini od oko 1700 hektara. Pored toga, na Vršačkom bregu ćete pronaći i Vršačku kulu, istorijski spomenik koji datira iz 15. veka i pruža prelep pogled na okolinu. Ovaj toranj je nekada korišćen kao izvidnica i danas predstavlja popularnu turističku atrakciju.

Ukoliko ste ljubitelj prirode, istorije, i vinske tradicije, Vršački breg je destinacija koja će vam pružiti sve to na jednom mestu. Otkrijte bogatstvo ovog kraja, uživajte u spokojnim šetnjama prirodom, istražite istorijske spomenike i uživajte u ukusima lokalnih vina!“ 

Rezervišite ovde

U najkraćem roku ćemo vam javiti raspoloživost i potvrditi rezervaciju ukoliko je odabrani termin dostupan